Translate

Women Dress Codes | Kadın Giyim Tarzı Tanımları

“Dress Code” teriminin karşılığı olarak Türkçe'de “Giyim Tarzı”, “Giyim Kuralları” veya “Kılık Kıyafet Kuralları” gibi terimler kullanılmaktadır...

kadın giyim tarzı dreskod

Dress Code nedir, ne işe yarar?

İngilizcesi Dress Code (dres kod) olan ifadenin karşılığı olarak ülkemizde “Giyim Kodu”, “Giyim Kuralları” veya “Kılık Kıyafet Yönetmeliği” gibi terimler kullanılmaktadır.

Esasen bir kurumda veya şirkette çalışanların, spor kulübünde üyelerin, eğitim kurumunda öğrencilerin veya bir davete katılacak davetlilerin uyması gereken kılık kıyafet veya giyim kuşam tarzını ifade eder. Genellikle davetiyeler üzerinde, uyulması istenen giyim tarzı “Dres Kod” veya “Giyim Tarzı” olarak belirtilir.

kadın giyim kodları- davetler

​​Uyulması gereken giyim tarzı kurallarını uzun uzun anlatmak yerine artık kalıplaşmış terimler kullanılmaktadır: White Tie, Black Tie, Black Tie Optional, Semi Formal, Business Formal, Business Casual, Smart Casual, Casual gibi...

kadın giyim kodları- iş hayatı

Dress Code” terimleri aynı zamanda kendimizin veya bir başkasının günlük hayattaki giyim kuşam tarzını kısa yoldan ifade etmek için de kullanılabilir.

kadın giyim kodları iş hayatı, sosyal hayat

Resimleri detaylı inceleyince, giyim kodları için sunulan örneklerde farklı yaklaşımlar olduğunu görebilirsiniz.

Aşağıda kadınlar için business casual giyim tarzı önerilerini inceleyebilirsiniz.

kadın iş hayatı giyim tarzı
women business casual dress code

Zaten biz de daha net bir fikir edinebilmeniz için farklı otoritelerin dünya genelinde en çok kabul gören bakış açılarını burada yansıtmaya çalıştık.

kadınlar için business casual giyim tarzı önerileri:
iş kadını giyim tarzı
women business casual dress code

Özellikle şirkette iş ortamında ve iş toplantılarında uyulacak giyim tarzını ifade eden Business formal, Business, Business Casual ve Smart Casual kalıplarında farklı tanımlamalar varmış gibi görünebilir.

kadınlar için business casual giyim tarzı önerileri:
iş kadını giyim tarzı
women business casual dress code

Elbette bunun sebebi biraz da ülkeden ülkeye ciddiyet anlayışının farklı olabilmesi veya farklı ölçeklerdeki şirket veya kurumlarda giyim kalıplarının daha esnek veya daha katı olması ile alakalı.


kadınlar için smart casual giyim tarzı önerileri
kadın giyim tarzı- smart casual
women smart casual dress code

Örneğin büyük bir bankanın genel merkezindeki "business casual" seviyesi ile orta ölçekli bir firmadaki beklenti pek tabii ki aynı olmayabilir.

Büyük ölçekli kurumsal şirketlerde kadınların hafta içi business casual tarzı standartlara uyması beklenirken, Cuma veya Cumartesi günleri daha serbest tarzda smart casual giyim tarzı uygulaması olabilmektedir. 

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.