Translate

Ceket düğmesi iliklemenin inceliklerini gerçekten biliyor musunuz?

2 düğmeli, 3 düğmeli veya kruvaze ceket giyerken ceket düğmeleri nasıl iliklenmeli, yelek düğmesi nasıl iliklenmeli gibi sorularınıza cevaben bu yazımızla kafanızdaki belirsizliği kesin ve net olarak gidermeyi umuyoruz.

2 düğmeli ceket, 2 buttons jacket


Durum çok net olarak şöyledir ki eğer aşağıdaki resimdeki gibi 3 düğmeli ceket giyiyorsanız ayakta iken ortadaki düğme mutlaka iliklenir. 

Üstteki düğmeyi iliklemek size kalmış bir tercih meselesidir, opsiyoneldir. Nasıl yakışıyorsa öyle yapabilirsiniz.  En alt düğme ise kural olarak hiç bir zaman iliklenmez. 

3 buttons suit jacket

Eğer aşağıdaki gibi günümüzde en çok tercih edilen tipte 2 düğmeli ceket giyecekseniz bu ceketin ayakta iken sadece üst düğmesi iliklenir. Bu ceketin alt düğmesi hiç bir zaman iliklenmez.

2 buttons suit jacket

Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi kruvaze ceket (double breasted jacket) giyerken ise durum biraz farklıdır, ayakta iken kruvaze ceketin her iki düğmesi de iliklenir. 

double breasted jacket

Eğer yelek giymeyi tercih ediyorsanız, yeleğin düğmeleri de en alt düğme hariç iliklenir, aynen cekette olduğu gibi en alt düğme iliklenmez.

yelek düğmesi nasıl iliklenmeli

Unutmamanız gereken bir diğer ayrıntı ise; hangi tip olursa olsun otururken giydiğiniz ceketin tüm düğmeleri açılır. Kural böyle, asla karşımdakine saygısızlık olur diye düşünmeyin.​

Aslında bu şekilde otururken ceketin potluk yapması, düğmelerin zorlanması da önlenmiş olur ve her defasında ayağa kalkarken ceket düğmesini ilikleyerek karşınızdakilere saygınızı daha fazla ifade etmiş de olursunuz. 

1 yorum:

  1. bu konuyu bilmeyen pek çok yetişkin insan var gerçekten faydalı bir bilgilendirme olmuş.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.