Translate

İdeal pantolon paça ölçüsü nasıl olmalı?

Ülkemizde paça boyu alınırken tezgahtarlar size klasik bir ayakkabı giydirip paça ölçüsünü yere sıfır olacak şekilde alırlar. Tabi bu takdirde ayakkabısız veya ince topuklu bir ayakkabı ile yürürken pantolon paçası yerlerde sürünür ve ayağınıza takılır durur.



Klasik Pantolon Paça Ölçüsü Nasıl Olmalı?


Klasik pantolonlar için başka bir başlık altında bahsetmiştik ama ​​​​kısaca tekrar etmekte fayda var. Ülkemizde paça boyu alınırken tezgahtarlar size klasik bir ayakkabı giydirip paça ölçüsünü yere ​​sıfır olacak şekilde alırlar. Tabi bu takdirde ayakkabısız veya ince ​​topuklu bir ayakkabı ile yürürken pantolon paçası ayağınıza takılır durur.​ 


​​Klasik pantolonlar için ideal paça ölçüsü yerle sıfır değil, topuğunuzun bir santim kadar üzerinde olmalıdır. Pantolonun paçası ayakkabınızın üzerinde fazlalıkmış gibi yığılmamalı, kesinlikle.

pantolon paça boyu nasıl olmalı

Slim Fit Pantolonlarda Paça Ölçüsü Nasıl Olmalı?

Slim fit spor kesim pantolonlarda paça boyu resimde görüldüğü gibi ayakkabının hemen üzerinde katlanmadan duracak şekilde olabildiği gibi kimi zaman giyileceği ortama göre biraz daha kısa olması da mümkün olabiliyor. Yine de ülkemizde aşağıdaki resimde görülenden daha kısa paça pek tercih edilmez, hatta yadırganabilir.


Paça genişliğini ise zevkinize göre ayak bileği hizasında 17 ila 20 cm arasında olacak şekilde düşünebilirsiniz.


slim fit pantolon paça boyu nasıl olmalı
dar paça klasik pantolon paça ölçüsü
​​
Paça genişliği konusunda "skinny" tabir edilen bacaklara yapışacak kadar dar pantolonlar giyenler olsa da ülkemizde kadınların ezici çoğunluğu bu kadar yapışık pantolonları erkeklere pek yakıştırmıyor, emin olabilirsiniz. Sinema ve müzik dünyasında kendisine yakıştıran erkekler de var elbette, yani risk almak isterseniz tercih sizin.

Chino ve Khaki Pantolonlarda Paça Ölçüsü?

Chino ve Khaki tipi kanvas "casual" giyim tarzı için tercih edilen pantolonlarda ideal paça ölçüsü, ayakkabının üzerinde yığılma olmayacak şekilde, aşağıdaki gibidir.
kanvas pantolon paça boyu nasıl olmalı
chino- kanvas pantolon ideal paça ölçüsü

Jeans / Kot pantolonda Paça Boyu nasıl olmalı?

Kot pantolonlarda da şu anda slim fit veya dar paçalar yükselişte. ​​​​​​Vücut tipiniz elverdiği ölçüde slim fit veya paçaları dizden ​​aşağısında daralan (tapered) pantolonlar tercih edebilirsiniz.

kot pantolon paça ölçüsü
Kot pantolonlarda boot cut, regular, relax tipi geniş paça pantolonlarda daha dökümlü paçalar giyilebilirken, slim-fit veya skinny tipi dar paça pantolonlarda döküme gerek yok; ayak bileği hizasında, ayakkabının hemen üzerinde biten paça ölçüsü makbuldür.


jeans paça boyu nasıl olmalı

Bu arada pantolon paçası bilek kısmında darsa, kanvas veya kot pantolon paçasını kıvırmak son dönemde gayet tarz olabilir, ancak paça genişse ve ayağınızda bot, çizme falan yoksa paçaları kıvırmak pek şık durmaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.