Translate

Gömlek kolu katlamanın en şık yöntemi nedir?

Anlatacağımız yöntem ancak bu işin üstadının bilip uyguladığı en şık, en tarz katlama şekli. Kolunuzu bu yöntemle katlayarak bu alemde tarzınızı konuşturabilirsiniz...


Gömlek kolu en tarz şekilde nasıl katlanır?

Gömlek kolunu en tarz şekilde katlamak için dünyada tercih edilen 3 değişik yöntem var. İlk 2 yöntemi muhtemelen herkes bilir ama yine de işin tekniğini resimlerle açıklayalım ve en tarz yöntemi en sona bırakalım.

​​​​Şimdi sözü fazla uzatmadan bu yöntemleri sırasıyla inceleyelim... Türkçemizde bu katlama yöntemlerine verilen herhangi bir isim yok ama, İngilizce'de atfedilen isimlerini de burada paylaşıyoruz.​

​​1. Yöntem (AIFA Roll)

Bu yöntem aslında hepinizin bildiği en basit katlama şekli. Kol, manşet genişliği kadar 2 kez üst üste kıvrılarak katlanır. Sadece en pratik yöntem olduğu için sıklıkla tercih edilir ama her zaman şık durduğu söylenemez.



2. Yöntem (Basic sleeve fold)

Bu yöntem de bilmediğiniz bir şey değil. Eğer 2 kez üst üste katlamak yeterli gelmediyse 3. kez katlayıp dirsek üstünde kalacak şekilde uzunluğunu ayarlayabilirsiniz.



Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi Almanya futbol milli takımı hocası Joachim Löw de fit gömlekleriyle genellikle bu tarz bir katlama şekliyle saha kenarında boy gösteriyor.

​​
​​​​

3. Yöntem (Master fold)

Evet bu yöntem adından da anlaşılacağı gibi, sadece işin​​ustasının, üstadının bilip uyguladığı en tarz katlama şekli. Kolunuzu bu şekilde katlayarak gayet sportif bir şıklık yakalayarak tarzınızı konuşturabilirsiniz. Eğer giydiğiniz gömlek yaka ve manşetinde farklı bir renk veya detay varsa burada son derece şık durabilir. 

en şık gömlek kolu katlama yöntemi

​1. harekette gömlek manşeti dirsek üstünde kalacak şekilde katlanır. 2. harekette altta kalan kısım manşet üstüne gelecek şekilde tekrar katlanır.

​​​​Yukarıdaki şekil yeterince açıklayıcı olmadıysa aşağıdaki resme de bir göz atabilirsiniz. Eğer 2 aşamada dirsek üstünde kalacak şekilde boyunu ayarlamak mümkün olmuyorsa, 3 aşamada yani manşetin üstüne 2 kez katlayarak ta işlemi bitirebilirsiniz. 

en şık gömlek kolu katlama yöntemi
en şık gömlek kolu katlama yöntemi

Tabi kol kaslarınız fazlaca gelişmiş ve üzerinizdeki gömleğin kolları da yeterince geniş değilse bu yöntemi uygulamak sizin için her zaman mümkün olamayabilir.
Blogger tarafından desteklenmektedir.