Translate

Sanal ofis, hazır ofis fiyatları, özellikleri, avantajları nedir?

Bu tarz ofis kullanımında maksat sadece prestijli bir adres göstermek, size gelen telefonların cevaplanması ve kargoların teslim alınması da olabilir, tamamen size ait, tüm hizmetlerin sunulduğu, kullanıma hazır bir odanız da olabilir...



Sanal Ofis, Paylaşımlı Ofis, Hazır ofis nedir?​

​​Bu tip ofis kullanımında maksat sadece prestijli bir adres göstermek, size gelen telefonların cevaplanması ve kargoların teslim alınması da olabilir (sanal ofis), içerisinde 3-5 masa olan bir odada bir masa seçip hemen ofis olarak kullanmaya da başlayabilirsiniz (paylaşımlı ofis). Hatta tamamen size ait bir odanız da olabilir (hazır ofis).

​​Sanal ofisin artıları, eksileri nelerdir?​

​​Bu tip ofislerde çay, kahve, resepsiyon, temizlik, elektrik, telefon, internet, yazıcı gibi tüm imkanlar hazır olarak herşey dahil veya bazı özel hizmetler ilave ücret karşılığında size sunulmakta.

Bu tarz ofisler için ücretler aylık 250 TL seviyesinden başlar, verilen hizmetin kapsamına ve lokasyona göre 1000 TL’yi de aşabilir.

Sanal ofis için bir sözleşme düzenlenir. Normalde ödediğiniz kira bedelinin belli bir yüzdesini devlet sizden stopaj adı altında vergi olarak alır ancak sanal ofislerde bu bedel ortaya çıkmaz. Buraya ödediğiniz ücretin tamamı gider olarak kabul edilir.


En Uygun Sanal ofisi Nerede Bulabilirim?​

​​Başlangıçta küçük ve orta ölçekli girişimcilerin başlattığı bu tarz ofisleri örneğin sahibinden.com'da kiralık ilanlarında aratıp rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca google'da arattığınızda da karşınıza bir çok seçenek çıkacaktır.

Ülkemizde bugün şehirler arası ve hatta uluslararası ölçekte çalışan bir çok işletme var. Buralarda bir anlaşma yaptığınızda gittiğiniz başka bir şehirde veya başka bir semtteki ofislerini de anlaşmanıza bağlı olarak ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. ​

​​Eğer girişimci olarak bir iş kurmak ve ilk aşamada ofis kurulumu, sekreter, çay, temizlik vs. uğraşmak istemiyor, hemen masanıza oturup çalışmaya başlamak, başka girişimcilerle aynı ortamı paylaşmak istiyorsanız denemeye değer. 

Yalnız hayal ettiğiniz ortamı her yerde bulamayabilir veya ancak çok yüksek fiyatlara bulabilirsiniz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.