Translate

Erkek giyimine dair en önemli tüyolar

Türkiye’de pek çok siyasetçi ve iş adamı dahil erkeklerin takım elbiseleri üstlerinde ödünç gibi duruyor. Hala 80'lerden kalma uzun ve bol kesim takım elbiseler giyiliyor. 


TAKIM ELBİSE BEDENİNİZE TAM OTURMALI

Türkiye’de çoğu siyasetçi ve iş adamı dahil erkeklerin takım elbiseleri üzerlerinde ödünç gibi duruyor! Hala 80’lerden kalma bol kesim takım elbiseler giyiliyor. Ceket boyu aşırı uzun, ceket kolu aşırı uzun, pantolon paçaları ​​ayakkabının üstünde toplanmış şekilde aşırı uzun. Beyler, kolu ve paçası fazla uzun, üzerinizde emanet gibi duran bu takım elbiseler artık sizi komik ve demode gösteriyor.

​​​Maalesef takım elbise alırken çoğu mağazada bu işi en iyi bilmesi gereken tezgahtarlar hala aşırı uzun kol boyu ve yerlerde sürünecek kadar uzun paça boyu alıyorlar. Belki de terzi işi çıkmasın diye uzun ve bol ceketleri tam oldu diyerek itelemeye çalışıyorlar. Lütfen artık buna müsaade etmeyin.​


İKİ DÜĞMELİ TAKIM ELBİSE TERCİH EDİN

Son birkaç sezona bakınca üç düğmeli ceketlerin artık modasının geçtiğini görebilirsiniz. Bunun nedeni iki düğmeli slim fit takımların revaçta olması. İki düğmeli takım elbiseler; sizi daha zayıf, daha şık ve daha derli toplu gösterir.​

​​En alt düğme iliklenmez!

İster üç düğmeli ister iki düğmeli olsun (kruvaze (double breasted) ceketler hariç!) ceketin en alt düğmesi veya yeleğin en alt düğmesi kural olarak iliklenmez. 

Otururken ceketin tüm düğmeleri açılmalıdır, karşımdakine saygısızlık olur diye düşünmeyin.​

2 dugmeli ceket ilikleme
ideal ceket boyu


BEYAZ GÖMLEK VAZGEÇİLMEZ BİR KLASİKTİR 

Beyaz gömleklerinize iyi bakın çünkü onlar gardırobunuzun temel taşlarıdır ve modası asla geçmez. Üzerinize tam oturan beyaz bir gömlek her zaman kurtarıcınız olur. İster takım elbise, ister chino, isterseniz kot pantolonla rahatlıkla giyebilirsiniz.







​​YENİ TREND İNCE KRAVATLAR


Çizgili bir takım ya da gömlek seçtiyseniz kravatınızı mümkün olduğunca basit ve düz seçin. Birbirinden farklı ve değişik desenlerden kaçının.​

Artık ince kravatlar revaçta. Bu kesim sizi daha genç ve daha cool gösterir. İnce kravatları kot pantolonla bile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hem spor hem biraz casual bir hava verir ve gayet güzel olur. 


FARKLI DESENLERİ KARIŞTIRMAYIN

Kravat ile ceket yaka mendilinin aynı kumaş ve desen olmasına gerek yok, uyumlu olması yeterli.



​​

Kravat boyu önemli!

Kravat boyu da seneler boyunca ya uzadı ya kısaldı. Ama siz o eski filmlerde gördüğünüz kravat boylarına bakıp serbest takılmaya kalkmayın. Kravat boyu; ucu kemerinizin tokasına değecek kadar uzun olmalı. Artık kural bu. ​


SİYAH DERİ KEMER ŞART

Siyah deri kemerler, her kıyafetinize uyum sağlayabilen en temel aksesuarlardandır. Takım elbiselerinizi ve spor kıyafetlerinizi kusursuz bir şekilde tamamlarlar.

Kemer boyuna dikkat

Kemerler genelde 5 deliklidir. Yeni kemer alırken tokanın ortadaki delikten geçecek şekilde belinize oturduğundan emin olun. Böylece bir kaç kilo alıp verince sorun yaşamazsınız. Yeni alacağınız kemere delik açtırmak zorundaysanız o kemer size büyük demektir, kendinizi hiç yormayın.

KEMER RENGİ AYAKKABIYLA UYUMLU OLMALI

Siyah kemer siyah ayakkabılarla, kahverengi kemer de kahverengi ayakkabılarla tamamlanmalıdır. Rengi kadar mat veya parlak olması da uyumlu olmalı.


AYAKKABI SEÇİMİ ÖNEMLİ

Ne derler bilirsiniz. Dost başa düşman ayağa bakarmış. Aslında tüm kadınlar ve giyimine özen gösteren herkes karşısındakinin ayakkabısına, stiline ve temizliğine dikkat eder. 

Ayakkabılarınızın boyasına bakımına özen gösterin. Ayakkabılarınızı uzun süre yıpranmadan giymek istiyorsanız mutlaka dönüşümlü olarak giyin, her gün aynı ayakkabıyı giymeyin. Bu şekilde ayakkabılarınızın dinlenmesini, nefes almasını sağlamış olursunuz.

Ayriyeten aklınızda olsun takım elbise altına köşeli küt burunlu ayakkabı kesinlikle giyilmez! Neden diye sormayın, kural böyle. 

ÇORAP RENGİ SEÇİMİ

Artık çoraplar ayakkabı ve pantolonla aynı renk olmalı diye bir kaide yok ama spora gitmiyorsanız beyaz çoraptan kesinlikle uzak durmalısınız. Bacak bacak üstüne atınca çorap üstünden teniniz görünmemeli.

KALİTELİ BİR ÇANTA STİLİNİZİ VURGULAR

Kaliteli bir çanta size yakışır. İster deri, ister kanvas güzel bir çanta alın, günlük kullanmasanız bile seyahatlerde işinize yarayacaktır.



PANTOLON VE GÖMLEK CEPLERİNİ DOLDURMAYIN

Kalın cüzdan, anahtar gibi şeyleri pantolon veya gömlek ceplerine mümkün olduğunca koymamaya çalışın. Potluk yapan şeyler hem kıyafetinizi deforme eder hem de hoş durmaz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.