Translate

iPhone X ve ARKit ile yapılan inanılmaz optik illüzyon gösterisi!

Apple iPhone X ve ARKit altyapısı kullanılarak olağanüstü bir sanatsal optik illüzyon çalışması yapılmış.

arkit iphone x optical illusion


Apple‘ın yeni akıllı telefonu iPhone X, TrueDepth (gerçek derinlik) olarak adlandırılan bir kamera sistemine sahip. FaceID ve Animoji için yüz taramaya yarayan bu teknolojiyi kullanarak, ARKit ile çok ilginç bir çalışmaya imza atılmış.


Teknoloj devi Apple, 2017 yılında düzenlenen MWC etkinliğinde, ARKit (Augmented Reality Kit) yani artırılmış gerçeklik altyapısını duyurmuştu. Apple, bu vesileyle gelişmiş sanal gerçeklik uygulamalarının önünü de açmış oldu. ARKit, sanal gerçeklik uygulamaları ve oyunların yanı sıra, hepsi birbirinden ilginç sanatsal çalışmalar için de kullanılmaya başlandı. 

İsveçli uygulama geliştirici ve sanatçı Peter Norrby, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ARKit tabanlı bir optik illüzyon uygulaması üzerinde çalıştığını duyurdu. Sanatçı, Unity 3 oyun motoru ile hazırladığı grafiklerle çok şaşırtıcı bir uygulama hazırlamış.


arkit iphone x illuzyon


Peter Norrby, 3-boyutlu tasarımla ekranda çok gerçekçi bir derinlik hissi verirken ve aynı zamanda ekranın dışına taşan görüntülerle tam anlamıyla bir sihirbazlık gösterisi sunuyor. Uygulamanın ne kadar etkileyici olduğunu anlamak için aşağıdaki videoyu izlemeniz yeterli olacaktır.




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.